Na výrobu plísňového sýra typu hermelín s plísní na povrchu.

Sada kultur na výrobu Camembertského sýra

Sada slouží pro domácí výrobu plísňového sýra typu hermelín s plísní na povrchu. Postup výroby je téměř stejný jako u tradiční hrudky. Rozdíl je pouze v přidání kultury a způsobu zrání sýra. Také  je nutné  mléko před sýřením očkovat smetanovou kulturou. Výroba sýra se dá bez problémů zvládnout v domácích podmínkách bez nutnosti speciálního vybavení a znalostí. Stačí jen dodržet návod na výrobu, který je súčasľou balení a máte doma kopu kvalitního sýra.

Sada se skládá ze dvou kultur:

1. IOTA Ca - Camembertská

Kultura se přidává do mléka před sýřením současně se smetanovou kulturou. Vytváří uvnitř sýra během zrání typickou strukturu žluté barvy a konzistence pro Camembertské sýry.

Složení:   Lct.Lactis + Cremorne, Lct.Diacetilactis, Leuc.Cremoris, S.Thermophilus, Lct.Paracasei, Hafnia alveolů kmen 2472, Kluyveromyces Lactis, Candida validovat, Brévibacteriums Linens, Corynebacterium flavescens, Staphylococcos Carnosus, sušené mléko.

Specifikace:

  • Dávkování:  1 ampulka na 50 litrů  mléka
  • Skladování : při  -18 ° C
  • Minimální trvanlivost:  vyznačené na obalu

2. SIGMA 93 - Cammembert - Penicillium candidum + Geutrichum candidum

Kultura se přidává do mléka před sýřením současně se smetanovou a Camembertskou kulturou IOTA. Vytváří na povrchu sýra během zrání typickou bílou plíseň pro Camembertské sýry.

Složení: Sigma 93 Camembert - Směs kultur Penicillium candidum, Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces zajistí bílou plíseň, jemnou kůrku, středně intenzivní zrání a kvalitní ochranu sýra. Geutrichum candidum - vybrané kmeny jsou poměrně bílé s dobrou odolností vůči soli. jejich prozrávací účinek je nízký, ale dobře odkyselí povrch sýra a přispívá k rozvinutí vůní. připraví vhodné prostředí pro růst Camembertské plísně Penicillium candidum. Toto ještě může být posíleny přítomností kvasinky Debaryomyces. Penicillium candidum - vybrané kmeny jsou rychlé v rozkladu bílkovin a se středním rozkladem tuků. Obvykle mohutný růst Camembertské plísně je mírně omezen přítomností Geotricha. vhodné pro postupné zrání v papíru, tedy po zabalení, případně distribuci.

Specifikace:

  • Dávkování:  1 ampulka na 50 litrů  mléka
  • Skladování : při  18 ° C
  • Minimální trvanlivost:  vyznačené na obalu

Obsah balení v sadě:

  • Camembertská kultura IOTA Ca - 1 ampulka
  • SIGMA 93  - 1 ampulka
  • Návod na výrobu domácího camembertu  

Na závěr jedna praktická rada pro domácí zpracovatele:  výrobce práškových mražených kultur nedoporučuje dělení kultur na menší množství a při jejich dělení negarantuje požadovaný výsledek. Kultura na 50 litrů mléka se má použít pro zpracování 50-ti litrů mléka, kultura na 100 litrů mléka se má použít pro zpracování 100 litrů mléka atd ... Je to tím, že kultury nemusí být rovnoměrně obsaženy v obsahu ampule a může se stát , že po oddělení menší dávky nebude v ní správná hustota mikrobiálních kmenů.

Ne každý má podmínky pro zpracování takových větších množství mléka i v domácích podmínkách, proto zpracovatelé mléka v Nizozemsku přišli s dobrým nápadem, jak zajistit rozdělení kultur na menší dávky a zároveň neohrozit kvalitu vyráběného sýra. Postup je velmi jednoduchý - do 10 igelitových sáčků na výrobu ledu napustíme vodu, kterou následně vylijeme do nerezové nádoby, vodu svaříme, ochladíme a kulturu z ampulky do ní vysypeme. Kulturu ve vodě dobře rozmícháme a rozpuštěnou nalijeme zpět do připravených kapes na led. Kapsy uzavřeme a dáme do mrazáku, kde je teplota min. -18 ° C.

Vyrobíme si tak 10 dávek kultur. Pokud jsme pracovali s kulturou na 100 litrů mléka, pak jedna kapsa použijeme na očkování 10 litrů mléka. Při výrobě sýra zmrazenou kulturu z kapsy vyjmeme a přidáme do mléka zároveň se smetanovou kulturou, dobře promícháme a necháme zrát podle návodu.

Při celém postupu je nezbytné pracovat ve sterilním prostředí, aby se do kultur nedostalo nic, co tam nemá být !!!

Balení  : 1 ks

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.