Acidofilní mlékárenská kultura 50 g (na 15 litrů mléka)

Acidofilní mlékárenská kultura 50 g (na 15 litrů mléka)
  • Acidofilní mlékárenská kultura 50 g (na 15 litrů mléka)
(obrázky jsou ilustračního charakteru)
ID produktu
1000188
Záruční doba
6 měsíců
335.00 Kč bez DPH
402.00 KčCena s DPH
skladem
Nákupem zboží získáte 402 věrnostních bodů.
(recyklační poplatek je započítán v ceně)    
Pro aplikaci v domácnostech na výrobu acidofilního mléka.

Acidofilní mlékárenská kultura 50 g (na 15 litrů mléka)
Lactobacillus Acidophilus (více známý jako Acidophilus) je mnohem účinnější bakterie než Bulgaricus. Je totiž schopna přežít v trávicím systému více než 10 dnů. Acidophilus vytváří nepříznivé podmínky pro rozmnožování různých choroboplodných zárodků včetně mikrokoků, klostridií, různých kolibaktérií a plísní. Pomáhá při zpracování mléčných proteinů, aminokyselin a zúčastňuje se na syntéze vitamínů skupiny B. Pomáhá ve střevech udržovat normální bakteriální flóru. Antibiotika užívané ústně mohou užitečné střevní bakterie zničit, proto se pravidelné podávání acidophilu doporučuje během léčby antibiotiky i po ní.
 
Acidofilní mlékárenská kultura (sušená) určená pro aplikaci v domácnostech na výrobu acidofilního mléka bez přídatných látek a konzervantů.
 
Návod na přípravu:
  • Do pasterizovaného mléka (záhřev na 95 ° C, 2-3 min.) Vychlazeného na 35 -37 ° C vsypeme požadované množství práškové kultury (3,3 g na 1 litr mléka) z obsahu nádobky a dobře promícháme.
  • Nádobu s očkovaným mlékem umístíme na teplé místo 35 -37 ° C a necháme odstát 16-20 hodin (nápoj nelze připravit při teplotě pod 30 ° C!).
  • Po této době uložíme výrobek na 12 hodin do chladničky, čímž dosáhneme kultivovanou kulturu s optimální konzistencí a chutí.
 
Složení: sušené mléko, laktóza a kmeny Lactobacillus acidophilus
 
Skladování a minimální trvanlivost:
Skladování: při 4 ° C
Minimální trvanlivost: vyznačena na obalu

Upozornění: Před konzumací smetanového zákvasu, jogurtu, kefíru, a acidofilního mléka nezapomeňte z nich oddělit dvě lžíce, které lze využít k další očkování mléka! Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10x). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení mikroflóry.

Balení: 1 ks
(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk