Jogurtová mlékárenská kultura 50 g (na 15 litrů mléka)

Jogurtová mlékárenská kultura 50 g (na 15 litrů mléka)
  • Jogurtová mlékárenská kultura 50 g (na 15 litrů mléka)
(obrázky jsou ilustračního charakteru)
ID produktu
1000187
Záruční doba
6 měsíců
335.00 Kč bez DPH
402.00 KčCena s DPH
skladem
Nákupem zboží získáte 402 věrnostních bodů.
(recyklační poplatek je započítán v ceně)    
Pro aplikaci v domácnostech na výrobu jogurtů.

Jogurtová mlékárenská kultura 50 g (na 15 litrů mléka)
 
Jogurtová mlékárenská kultura (sušená) určená pro aplikaci v domácnostech na výrobu kvalitního jogurtu bez přísad a konzervantů.

Návod na přípravu:
  • Mléko smícháme se sušeným mlékem v poměru 3 až 8 polévkových lžic na 1 litr mléka a dobře promícháme. Sušené mléko přidáváme protože pracujeme s čistými kulturami bez zahušťovadel látek a jeho přidáním se dosáhne hustší konzistence výrobku. Bez něj se připraví jogurtový nápoj.
  • Mléko s přídavkem sušeného mléka pak zahřejeme na 90 ° C po dobu 2-3 minuty. Následně ho vychladíme na 45-48 ° C a vsypeme požadované množství práškové kultury (3,3 g na 1 litr mléka) z obsahu nádobky a dobře promícháme.
  • Nádobu s očkovaným mlékem umístíme na teplé místo 45-48 ° C (optimum 45 ° C) v Jogurtovači nebo v termostatu po dobu 4-5 hodin. Potom uložíme jogurt na cca 12 hod. do chladničky, čímž dosáhneme jeho optimální konzistenci a chuť.
Složení: mléko, sušené mléko, laktóza, mikrobiální kmeny - delbrueckii subsp., Bulgaricus, Str. thermophilus

Skladování a minimální trvanlivost:

Skladování: při 4 ° C
Minimální trvanlivost: vyznačena na obalu

Upozornění: Před konzumací smetanového zákysu, jogurtu, kefíru, a acidofilního mléka nezapomeňte z nich oddělit dvě lžíce, které lze využít k další očkování mléka! Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10x). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení mikroflóry.

Balení: 1 ks
 
(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk