• Přidáno: 14.08.2014   |   609 čtení / zobrazení

Ajran - jogurtový nápoj


Ajran  je velmi oblíbený nápoj vyrobený z jogurtu, který nechybí v Bulharsku při každé grilovačce. Je to trochu neobvyklé servírovat mléčný nápoj ke pečenému masu, ale má to svou logiku. Mléčné kultury obsažené v jogurtu dokonale zlikvidují zbytky mastné masité potravy v tlustém střevě a ochrání ho tak před hnilobnými procesy z nestrávených zbytků. Ajran se nemusí konzumovat pouze při grilovačku, dobře poslouží jako osvěžující nápoj v horkých letních dnech.

Návod na přípravu:

500 g  -  bulharského  jogurtu

250 ml - vody sůl, může být i pepř, případně trochu prolisovaného česneku         


    šlehači . Podáváme ve sklenici dobře vychlazený .   

    Momentálně není k dispozici žádný komentář

    přidat komentář
     Informační centrum eshopu

    Sýrařské sady                                  Syřidla
    Chlorid vápenatý
    Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
    Plachty a tvarožníky
    Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


    ©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

    Doprava
    Doba expedice
    Poštovne
    Možnosti platby
    Jak nakupovat
    Obchodní podmínky
    Reklamace
    Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

    Milchema, spol. s r.o.
    Tatranská 295
    01701 Považská Bystrica
    Slovenská republika
    +421 0907 036 482
    info@milchema.sk
    www.milchema.sk