• Přidáno: 13.08.2014   |   1457 čtení / zobrazení

Určení síly syřidla 

Výpočet síly syřidla: 
Síla syřidla nám udává, kolik 1 díl syřidla srazí dílů mléka za 40 minut při teplotě 35 ° C. Například označení síly 1: 10000 znamená, že 1 ml syřidla srazí 10000 ml mléka za 40 minut při teplotě 35 ° C. Protože po čase ztrácí syřidlo účinnost, můžete si jeho momentální sílu vypočítat: 

vzorec: S = (2400 x V): (T x v) 

S - síla syřidla 

2400 - je ideální čas zesýrovatění v sekundách 

V - množství Sýření mléka v ml 

T - čas v sekundách, kdy se začnou tvořit první vločky mléka 

v - množství syřidla v ml 

Příklad: 100 ml mléka zahřejeme na 35 ° C (mléko musíme mít v průhledné nádobě). Zředíme 1 ml syřidla v 9 ml převařené vlažné vody a vlijeme do mléka. Od této chvíle mícháme a sledujeme čas v sekundách, kdy se objeví první vločky mléka. Naše srážení trvalo 25 sekund. Tento čas vložíme do vzorce. 

S = (2400x100): (25x1) 

S = 240 000: 25 

S = 9 600 

Výsledek je 9600. Tedy naše syřidlo má momentální sílu 1: 9600. 

Před každým sýřením doporučujeme změřit si momentální sílu syřidla na mléce, které jdeme použít ke zpracování
    Momentálně není k dispozici žádný komentář

    přidat komentář
     Informační centrum eshopu

    Sýrařské sady                                  Syřidla
    Chlorid vápenatý
    Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
    Plachty a tvarožníky
    Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


    ©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

    Doprava
    Doba expedice
    Poštovne
    Možnosti platby
    Jak nakupovat
    Obchodní podmínky
    Reklamace
    Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

    Milchema, spol. s r.o.
    Tatranská 295
    01701 Považská Bystrica
    Slovenská republika
    +421 0907 036 482
    info@milchema.sk
    www.milchema.sk