reagovat | 37.48.54.*** | 18. listopad, 10:47pavlína turečková NEMÁTE RECEPT NA KORBÁČKY Z KOZÍHO SÝRU
reagovat | 195.168.126.*** | 19. listopad, 16:18Marcel Štiglinc Z kozieho mlieka to ide horšie pre zloženie mlieka. Skúste pridať do mlieka pred syrením biely jogurt. Syr nechajte vykysnúť 2-3 dni.
reagovat | 78.45.78.*** | 08. březen, 11:16Maria zkoušela jsem váš recept a vždy se mě to srazí,vykyne nakrájím na kostky dám do pleny nechám odkapat do druhého dne a je to zdrclé prosím poradte my čím to je děkuji
reagovat | 89.111.119.*** | 26. leden, 17:52František Florián Dobrý den,zkouším výrobu korbáčků z domácího kravského mlíka,ale nedarí se mi prosím o radu. Zahřeju 2l mléka na 37C přidám 2ml siřidla s panákem vody lehce promíchám a nechám až se oddělí syřenina od syrovátky pak nakrájím nechám 15min.odpočnout a poté metličkou jemně rozbiju sýřeninu nechám do druhého dne v pokojové teplotě vykapat.Druhý den nakrájím a dám do horké vody,ale místo toho aby se sýr spojil a táhnul mě zhrudkovatí do podoby tvarohu. Děkuji za radu a sýru zdar.
62.209.230.*** | 12. únor, 12:39EMMA František Florián.....to je potom vysoka teplota já už to taky měla ideal je nahřat 75C ale po rostaveni už pouze 60C udržuji to na keramickem šporáku při 5tce ale každy kousek pak přihřívam než roztavy na 6tce pak snižim na 5ku a taham ale ruce mne pálí tyden :)
88.156.140.*** | 15. říjen, 12:09jano ahoj.syr daj odkvapkat na 36 hodin a bude dobre.24 hodin je za malo.
reagovat | 82.145.223.*** | 02. únor, 11:09Ludvík Zdravím všechny, kdo se pokouší o pařený sýr a nedaří se. Je v tom jedno tejemství, které se nikde jen tak nepíše. Jediná finta je v tom, začít zpracovávat sýřeninu až tehdy, když je správně vykysaná. Stačí si za pár korun koupit lakmusové papírky na zjištění kyselosti a pomocí nich určit správný okamžik, kdy sýr začít nahřívat. Ideální je kolem 5.5 PH. Dá se to i při troše cviku určit ochutnáním. Pokud je sýřenina ještě sladká, je brzy, když už je cítit dokysela, je pozdě.
reagovat | 185.147.47.*** | 10. červenec, 13:24Ludvík Voronič Zdravím a souhlasím s panem Ludvikem z 02.února v 11:09-při teplotách v domu cca 20 stupňů i tři dny.Pomáhám si přes noc do igelit sáčku,ale pootevřeného-vykasanou syrovátku vylévám.
reagovat | 86.49.154.*** | 20. září, 13:40Veronika Zdravím, prosím nemáte někdo recept na vyrobu korbaciku a čistého ovčího mléka? Mě se to pořád nedaří, dík
NEMÁTE RECEPT NA KORBÁČKY Z KOZÍHO SÝRU
Z kozieho mlieka to ide horšie pre zloženie mlieka. Skúste pridať do mlieka pred syrením biely jogurt. Syr nechajte vykysnúť 2-3 dni.
zkoušela jsem váš recept a vždy se mě to srazí,vykyne nakrájím na kostky dám do pleny nechám odkapat do druhého dne a je to zdrclé prosím poradte my čím to je děkuji
Dobrý den,zkouším výrobu korbáčků z domácího kravského mlíka,ale nedarí se mi prosím o radu. Zahřeju 2l mléka na 37C přidám 2ml siřidla s panákem vody lehce promíchám a nechám až se oddělí syřenina od syrovátky pak nakrájím nechám 15min.odpočnout a poté metličkou jemně rozbiju sýřeninu nechám do druhého dne v pokojové teplotě vykapat.Druhý den nakrájím a dám do horké vody,ale místo toho aby se sýr spojil a táhnul mě zhrudkovatí do podoby tvarohu. Děkuji za radu a sýru zdar.
František Florián.....to je potom vysoka teplota já už to taky měla ideal je nahřat 75C ale po rostaveni už pouze 60C udržuji to na keramickem šporáku při 5tce ale každy kousek pak přihřívam než roztavy na 6tce pak snižim na 5ku a taham ale ruce mne pálí tyden :)
ahoj.syr daj odkvapkat na 36 hodin a bude dobre.24 hodin je za malo.
Zdravím všechny, kdo se pokouší o pařený sýr a nedaří se. Je v tom jedno tejemství, které se nikde jen tak nepíše. Jediná finta je v tom, začít zpracovávat sýřeninu až tehdy, když je správně vykysaná. Stačí si za pár korun koupit lakmusové papírky na zjištění kyselosti a pomocí nich určit správný okamžik, kdy sýr začít nahřívat. Ideální je kolem 5.5 PH. Dá se to i při troše cviku určit ochutnáním. Pokud je sýřenina ještě sladká, je brzy, když už je cítit dokysela, je pozdě.
Zdravím a souhlasím s panem Ludvikem z 02.února v 11:09-při teplotách v domu cca 20 stupňů i tři dny.Pomáhám si přes noc do igelit sáčku,ale pootevřeného-vykasanou syrovátku vylévám.
Zdravím, prosím nemáte někdo recept na vyrobu korbaciku a čistého ovčího mléka? Mě se to pořád nedaří, dík