Hodnotenie
9/10
 NÁKUPNÍ KOŠÍK
Košík:je prázdný
bez DPH:0.00 Kč
s DPH:0.00 Kč
 DOPRAVU ZAJIŠŤUJE
Česká poštaPPL
 DOPORUČUJEME

Toplink - katalog odkazů

Linkovník

Katalog www stránek

SEO katalog



 Facebook live stream
  • Přidáno: 13.08.2014   |   2156 čtení / zobrazení

Specifikace syřidel 
Syřidlo je základní surovinou při výrobě sýrů. Je to enzym, který sráží mléčné bílkoviny, výsledkem čehož je vznik sýřeniny a syrovátky. Podle způsobu výroby dělíme zákysů na: 
  • živočišné - vyrobeno extrakcí z telecích žaludků, používají se při tradičním způsobu výroby s cílem dosáhnout co nejlepší kvalitu sýrů 
  • mikrobiální - moderní náhrada živočišných syřidel, aktivním enzymem je proteáza plísně Mucor miehei, která je vyráběna přírodní fermentací, jsou vhodné i pro použití v produktech určených pro vegetariány. 
  • chymozínové - vyrobené fermentací Aspergillus niger var. awamori, vyznačují se vysokou výtěžností, dobrou kvalitou syrovátky mají certifikát Kosher a Halal, jsou vhodné i pro použití v produktech určených pro vegetariány. 
Rozdělení sýrů a druh syřidla 
Při výrobě sýrů je důležitý správný výběr syřidla. Každý druh sýra vyžaduje specifický technologický postup výroby a druh syřidla. Na výrobu sladkých sýrů použijeme zákysů: 
  • čerstvé sýry - Laktochym, Fromase 220 ​​TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L 
  • měkké sýry - Fromase 220 ​​TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L 
  • polotvrdé sýry - Laktochym, Fromase 220 ​​TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L 
  • tvrdé sýry - Laktochym, Fromase 220 ​​TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L
 
Tabulka - specifikace syřidel v naší nabídce

 
Název syřidla 
 
Popis
 
Dávkování
 
Teplota zesýrovatění 
 
Cas zesýrovatění
 
Skladování
 
Minimálna trvanlivost
 
Balení
 
 
 
Laktochym
Tekuté syřidlo LAKTOCHYM je přírodní syřidlo živočišného původu určené k sýření všech druhů mléka / zejména kozího / na výrobu čerstvých, polotvrdých i tvrdých sýrů s krátkou nebo dlouhou dobou zrání tradičním způsobem s cílem dosáhnout co nejlepší kvalitu. 
čerstvé syry:3-5 ml na 10 litrov mlieka
polotvrdé syry: 6-7 ml na 10 litrov mlieka
 
30-32°C
 
45-50 minút
 
pri teplote 3 až 7°C (nesmie zamrznúť)
 
6 mesiacov od dátumu výroby*
 
50/200 ml
 
 
Fromase® 220 TL
Tekuté mikrobiální syřidlo FROMASE® 220 TL určené k sýření všech druhů mléka na výrobu všech druhů sýrů s krátkou i dlouhou dobou zrání. 
ovčie mlieko:10 ml na 10 litrov mlieka
kravské a kozie mlieko:5 ml na 10 litrov mlieka
 
30-40°C
 
40-50 minút
 
pri teplote 4 až 8°C (nesmie zamrznúť)
 
9 mesiacov od dátumu výroby
 
50/100/250/500/1000 ml
 
 
 
Tyčinka Hansen Sticks 50L
Čistý práškový štandardizovaný chymozín vyrobený fermentáciou Aspergillus niger var. awamori určený na syrenie všetkých druhov mlieka na výrobu všetkých druhov syrov. Obsahuje enzýmy, ktoré zrážajú mlieko s vysoko špecifickým štiepiacim účinkom na kapa-kaseín, čo má za následok veľmi dobrú tvorbu syroviny. 
1balenie /tyčinka/ na 50 litrov mlieka
 
40-45°C
 
40-45 minút
 
pri teplote do 25°C (najlepšie v chladničke)
 
24 mesiacov od dátumu výroby
 
1ks
* Po uplynutí této doby je syřidlo stále použitelné, jen ztrácí na síle a proto je třeba zvýšit doporučené dávkování
reagovat   |   93.89.144.***   |   12. prosinec, 21:50Milan
Dobrý den,používám syřidlo Fromase a podle kalkulačky mi vychází na 5 litrů cca 0,4 ml a tady se píše na 10 litrů 5 ml což je podstatně více. Kolik mám tedy dávat. Děkuji Milan.
195.168.126.***   |   15. prosinec, 21:53Administrátor
Dobrý deň, v tabuľke sú uvedené hodnoty zo sprievodného listu syridla určené výrobcom. Podľa našich skúseností optimálne množstvo syridla na 5 litrov je 1,5 ml.
reagovat   |   93.89.144.***   |   21. prosinec, 21:45Milan
Děkuji za odpověď,vyzkouším zvýšit množství jaký bude sýr.
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana soukromí                               Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk