• Přidáno: 13.08.2014   |   3815 čtení / zobrazení

Specifikace syřidel 
Syřidlo je základní surovinou při výrobě sýrů. Je to enzym, který sráží mléčné bílkoviny, výsledkem čehož je vznik sýřeniny a syrovátky. Podle způsobu výroby dělíme zákysů na: 
  • živočišné - vyrobeno extrakcí z telecích žaludků, používají se při tradičním způsobu výroby s cílem dosáhnout co nejlepší kvalitu sýrů 
  • mikrobiální - moderní náhrada živočišných syřidel, aktivním enzymem je proteáza plísně Mucor miehei, která je vyráběna přírodní fermentací, jsou vhodné i pro použití v produktech určených pro vegetariány. 
  • chymozínové - vyrobené fermentací Aspergillus niger var. awamori, vyznačují se vysokou výtěžností, dobrou kvalitou syrovátky mají certifikát Kosher a Halal, jsou vhodné i pro použití v produktech určených pro vegetariány. 
Rozdělení sýrů a druh syřidla 
Při výrobě sýrů je důležitý správný výběr syřidla. Každý druh sýra vyžaduje specifický technologický postup výroby a druh syřidla. Na výrobu sladkých sýrů použijeme zákysů: 
  • čerstvé sýry - Milase, Laktochym, Fromase 220 ​​TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L 
  • měkké sýry - Fromase 220 ​​TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L 
  • polotvrdé sýry - Milase, Laktochym, Fromase 220 ​​TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L 
  • tvrdé sýry - Milase, Laktochym, Fromase 220 ​​TL, Tyčinka Hansen Stick 50 L

 
Tabulka - specifikace syřidel v naší nabídce

 

 
Název syřidla 
 
Popis
 
Dávkování
 
Teplota zesýrovatění 
 
Cas zesýrovatění
 
Skladování
Minimální trvanlivost 
Balení
 
 
 
Laktochym
Tekuté syřidlo LAKTOCHYM je přírodní syřidlo živočišného původu určené k sýření všech druhů mléka / zejména kozího / na výrobu čerstvých, polotvrdých i tvrdých sýrů s krátkou nebo dlouhou dobou zrání tradičním způsobem s cílem dosáhnout co nejlepší kvalitu. 
čerstvé sýry: 3-5 ml na 10 litrů mléka
polotvrdé sýry: 6-7 ml na 10 litrů mléka
 
30-32°C
 
45-50 minút
 
při teplotě 3 až 7 ° C (nesmí zmrznout) )
 

6 měsíců od data výroby *

 
50/200 ml
 

Syridlo Milase® XQL 220 BF

 

Milase® je potravinářský enzymový přípravek vyrobený fermentací Rhizomucor miehei. Milase® obsahuje enzymy koagulující mléko specifický peptid, jehož složení aminokyselin je srovnatelné se složením Kalase® (telecí syřidlo Klage). Milase® XQL je velmi vhodný na vyvinutí optimální chuti a textury u sýrů do 4 až 6 měsíců pro fóliové zrající sýry, nízkotučné sýry, slane chutnající sýry jako Mozzarella a sýry s vyššími teplotami zrání jako Maasdam a sýry s teplomilnými kulturami. 

ovčí mléko:10 ml na 10 litrů mléka
kravské a kozí mléko:5 ml na 10 litrů mléka
30-40°C40-50 minút teplotě 0 až + 7 ° C (nesmí zmrznout)17 měsíců od data výroby*50/100/250/500/1000 /3000/5000ml
 
 
Fromase® 220 TL
Tekuté mikrobiální syřidlo FROMASE® 220 TL určené k sýření všech druhů mléka na výrobu všech druhů sýrů s krátkou i dlouhou dobou zrání.ovčí mléko:10 ml na 10 litrů mléka
kravské a kozí mléko:5 ml na 10 litrů mléka
 
30-40°C
 
40-50 minút
při teplotě 0 až + 7 ° C (nesmí zmrznout)17 měsíců od data výroby* 
50/100/250/500/1000 /3000/5000ml
 
 
 
Tyčinka Hansen Sticks 50L
 
Čistý práškový standardizovaný chymosin vyráběný fermentací Aspergillus niger var. awamori určený na sýření všech druhů mléka na výrobu všech druhů sýrů. Obsahuje enzymy, které srážejí mléko s vysoce specifickým štěpícím účinkem na kapa-kasein, což má za následek velmi dobrou tvorbu syroviny.Syridlo je vhodné i pro použití v produktech určených pro vegetariány. 
 
1 balení / tyčinka / na 50 litrů mléka
 
40-45°C
 
40-45 minút
 
 
>při teplotě do 25 ° C (nejlépe v chladničce)
24měsíců od data výroby 
1ks

* Po uplynutí této doby je syřidlo stále použitelné, jen ztrácí na síle a proto je třeba zvýšit doporučené dávkování

  • reagovat   |   93.89.144.***   |   12. prosinec, 21:50Milan
    Dobrý den,používám syřidlo Fromase a podle kalkulačky mi vychází na 5 litrů cca 0,4 ml a tady se píše na 10 litrů 5 ml což je podstatně více. Kolik mám tedy dávat. Děkuji Milan.
  • 195.168.126.***   |   15. prosinec, 21:53Administrátor
    Dobrý deň, v tabuľke sú uvedené hodnoty zo sprievodného listu syridla určené výrobcom. Podľa našich skúseností optimálne množstvo syridla na 5 litrov je 1,5 ml.
  • reagovat   |   93.89.144.***   |   21. prosinec, 21:45Milan
    Děkuji za odpověď,vyzkouším zvýšit množství jaký bude sýr.

přidat komentář
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk