Hodnotenie
7/10
 NÁKUPNÍ KOŠÍK
Košík:je prázdný
bez DPH:0.00 Kč
s DPH:0.00 Kč
 DOPRAVU ZAJIŠŤUJE
Česká poštaPPL
 DOPORUČUJEME

Toplink - katalog odkazů

Linkovník

Katalog www stránek

SEO katalog



 Facebook live stream
  • Přidáno: 14.08.2014   |   2742 čtení / zobrazení

Domácí tvaroh


Na výrobu tvarohu jsme použili 5 litrů pasterizovaného kravského mléka z mliekomatu. Pasterizace: 65 ° C po dobu 30 minut.

Postup přípravy:

Do mléka přidáme 2 dcl  tekutého smetanového zákvasu AKTIFERM . Mléko necháme zkysnout při pokojové teplotě po dobu 48 hodin. Po sražení mléka postupně zahříváme na 45 ° C. Za občasného míchání udržujeme tuto teplotu 60 minut. Tvaroh se pěkně vysráží a sraženinu můžeme přelít přes  sýrařské plachtu gázu  do připravené nádoby. Tvaroh necháme do druhého dne v gáze okapat a pak jej uložíme do chladničky. Z 5 litrů mléka jsme získali 700 g kvalitního domácího tvarohu a 4 litry lahodné syrovátky.






















, RECEPT NA VÝROBU tvaroh POMOCÍ KYSELINY MLÉČNÉ Z pasterizovaného mléka:

Budeme potřebovat:

  • 5 litrů mléka z mliekomatu
  • 30 ml kyseliny mléčné potravinářské
  • plachtu z mul
  • teploměr
  • 5 l nádobu
  • vařečku

 

Postup:

Mléko nejdříve pasterizuje - zahřejeme ho na 63 ° C a necháme odstát 30 minut.

Následně ho ochladíme na 35 ° C

Připravíme si 25-30 ml kyseliny mléčné potravinářské

 

Kyselinu za stálého míchání přiléváme do mléka dokud se nezačne oddělovat syrovátka od tvarohu. Pozor, aby kyselina nepřišla do styku s pokožkou.

Celý proces srážení je závislý od kvality mléka. Pokud se mléko nezačnezrážať, můžeme ještě přidat trošku kyseliny, aby se tvořily pěkné hrudky.

Tvaroh přecedíme přes sítko.

Přeložíme ho do sýrařské plachty z gázy.

Necháme okapat přibližně 8 hodin.

Z 5 litrů mléka získáme skoro 1 kg kvalitního tvarohu. Při celém procesu platinového čím vyšší teplota mléka při srážení, tím tvrdší tvroh a naopak.

 Zdroj: internet

Foto z našeho archivu

 Príprava tvarohu, krémov, jogurtov 

 Toprecepty.cz

 Varecha.pravda.sk

 Webnoviny.sk

 Domáci jogurt a tvaroh z kozieho mlieka



Momentálně není k dispozici žádný komentář

 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana soukromí                               Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk