Hodnotenie
7/10
 NÁKUPNÍ KOŠÍK
Košík:je prázdný
bez DPH:0.00 Kč
s DPH:0.00 Kč
 DOPRAVU ZAJIŠŤUJE
Česká poštaPPL
 DOPORUČUJEME

Toplink - katalog odkazů

Linkovník

Katalog www stránek

SEO katalog



 Facebook live stream
  • Přidáno: 13.08.2014   |   1251 čtení / zobrazení

Intolerance laktózy 

Laktáza má za úkol štěpit složený mléčný cukr na jednoduché složky, které tělo na rozdíl od jejich složené formy snadno stráví. Schopnost organismu produkovat enzym laktása však může s přibývajícím věkem přirozeně klesat. 

Jaké jsou symptomy intolerance na laktózu? 
  • nafukování 
  • bolesti a křeče břicha 
  • pálení žáhy 
  • průjem 

Tyto symptomy se u osob s intolerancí laktózy většinou projeví do dvou hodin od konzumace mléčných výrobků. U každého jedince však může být jejich výskyt, průběh a intenzita různé. U někoho se projeví jen jeden u někoho více. To je také důvod, proč většina lidí ani netuší, že příčinou jejich nespecifických trávicích obtíží je intolerance laktózy. 
Příznaky nesnášenlivosti mléčného cukru navíc závisí na množství konzumovaného mléčného cukru a také na stupni laktózové intolerance - prahu, do kterého snášíte mléčný cukr. Jen když překročíte svou prahovou dávku mléka v potravě, rozvinou se některé z výše popsaných symptomů. 

Jak zjistím zda mám intoleranci na laktózu? 
Intolerance laktózy lze zjistit několika způsoby. Lékař Vám ji umí zjistit z krve, nebo pomocí analýzy dechu po požití laktózy. Existuje však i jednoduchý a dostatečně spolehlivý test, který si můžete udělat doma sami. Po několika dnech kdy vyloučíte ze stravy mléko a mléčné jídla, udělejte si test nejlépe přes volný den. Na lačno vypijte 3-4 dcl mléka. Pokud do dvou hodin pocítíte některý ze symptomů, je vysokopravdepodobné, že trpíte intolerancí laktózy. Pozor! Intoleranci laktózy nelze zaměňovat s alergií na mléčné bílkoviny. 

Jaký je výskyt intolerance na laktózu? 
Lidské tělo je geneticky naprogramováno trávit mléko během raného dětství v době kojení, kdy je úroveň produkce laktázy v organismu na nejvyšší úrovni. Po tomto období přichází přirozený útlum produkce enzymu laktázy. Intolerance laktózy je zcela běžný stav, který zpravidla postupně přichází s přibývajícím věkem. V středo a východoevropských zemích je 10-20% populace s různým stupněm nesnášenlivosti mléčného cukru. Velmi vzácně se může vyskytnout jako vrozený stav. 

Kde všude najdeme laktózu? 

Jediným přirozeným zdrojem laktózy je mléko ve všech formách a následně mléčné výrobky jako např. sýry, jogurty, tvaroh, smetana, máslo, pudinky, zmzliny, nanuky apod. Obsah laktózy v těchto potravinách bývá různý, ale je užitečné vědět, že nejlepší jsou tolerovány produkty, které prošly kvasným procesem, jako např. jogurt a některé druhy sýrů. 

Osoby s nízkým prahem tolerance laktózy by však měli pozorně sledovat etikety na výrobcích, protože laktóza bývá přidávána i do hotových výrobků jako např: 
  • pekárenské výrobky, cereálie, pizza 
  • paštiky, dresinky, instantní polévky 
  • margaríny 
  • cukrovinky a čokolády 

Také je důležité si všímat příbalové letáky léků, protože asi 20% z nich obsahuje laktózu. 

Pokud i vy jste po konzumaci mléka doposud zažívali podobné pocity, je pravděpodobné, že trpíte některým ze stupňů intolerance laktózy. Nezoufejte však. Odteď pro Vás existuje řešení - LAKTAZAN tablety ke každému mléčnému jídlu, nebo LAKTAZAN kapky pro domácí přípravu bezlaktózovou mléka s nimiž ušetříte až 50% oproti koupenému bezlaktózovou mléku! 

Zdroj: www.laktazan.sk
reagovat   |   90.176.251.***   |   27. leden, 06:47Hana Andrýsová
Dobrý den , ráda bych se poradila s někým kdo má stejné problémy - trpím intolerancí na laktozu.Velice těžko scháním výrobky bezlaktozové a chtěla bych si zkusit upravit mléko pomocí kapalného LAKTAZANU. Prosím sdělte mi kde se přípravek dá sehnat a kolik stojí. Děkuji
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana soukromí                               Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk