Propionová kultura produkující plyn (tvořící oka) pro lisované dohrievané sýry s oky s typickou oříškovou příchutí.

Propionová kultura IOTA-1 

Kulturu přidáváme do mléka při výrobě lisovaných sýrů, abychom docílili pěknou žtú barvu uvnitř sýra s oky. Oka vznikají, když propionové bakterie přetvářejí laktózu na oxid uhličitý, kyselinu propionovou a octovou. Propionová kmeny jsou odolné vůči teplotám do 53 ° C mají nízkou aktivitami pod 8 ° C. 
  • Složení: směs kmenů Propionibacterium freudenreichii shermamii a Propionibacterium freudenreichii Globosum 

Dávkování: kultura se přidává před sýřením přímo do mléka se smetanovou nebo jogurtovou kulturou, podle druhu sýrů v množství 1 ampulka na 100 litrů mléka 

Skladování a min. trvanlivost: při 10 ° C 3 měsíce a při -18 ° C 2 roky 

Balení: 1 ampulka
(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk