![]() | ![]() |
Smetanová mlékárenská kultura S31 (na 1 000 litrů mléka)
Smetanová mlékárenská kultura S31 na 1000 litrů mléka - lyofilizovaná kultura určená k přímému očkování mléka při výrobě tvarohů, čerstvých a měkkých sýrů, másla, zakysanky, sýrů eidamského typu. Vhodná pro farmářskou výrobu.
Návod k použití:
Výroba sýrů:kultura se rozpustí v menším množství sterilního mléka vytemperovaném na 25°C-30°C a přidá se 30 minut před sýřením /při intenzivním míchání/ přímo do vychlazeného mléka na teplotu 31°. Po 30 minutách mléko přihřejeme na teplotu sýření (teplota podle druhu syřidla) a přidáme syřidlo. Další postup zvolíme podle druhu vyráběného sýra.
Výroba zákvasu: kulturu vyjmeme z chladničky těsně před použitím. Otevřeme sáček a vysypeme kulturu přímo do pasterizovaného mléka při pomalém míchání. Je třeba kulturu míchat 10 až 15 minut, aby se rovnoměrně rozdělila. Doporučená inkubační teplota závisí na aplikaci, při které se tato kultura použije. Doporučená inkubační teplota: 25-35 °C (optimum 30 °C), kultivujte v uzavřené nádobě po dobu:16-20 hodin.
Průběh kynutí ve sterilním odstředěném mléce
Teplota 25°C
čas/hod. | 0 | 3 | 6 | 9 | 12 | 15 | 18 | 21 | 24 |
pH | 6,5 | 6,48 | 6,3 | 5,6 | 4,8 | 4,5 | 4,4 | 4,35 | 4,3 |
Dávkování: 1 sáček na 1000 litrů mléka
Složení: lyofilizovaná kultura k přímému očkování složená z kmenů Lc. lactis subsp. lactis , Lc. lactis subsp. cremoris, Lc. lactis subsp. diacetilactis Kultura neobsahuje GMO. Kultura obsahuje alergen - mléko
![]() |
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |