![]() | ![]() |
Smetanová mlékárenská kultura S62 (na 30-50 litrů mléka)
Smetanová mlékárenská kultura S62 na 30-50 litrů mléka - lyofilizovaná kultura určená k přímému očkování mléka při výrobě tvarohů, čerstvých sýrů, sýrů eidamského typu, zakysané smetany. Vhodná pro farmářskou výrobu.
Návod k použití:
Kultura se očkuje přímo do tepelně ošetřeného mléka (záhřev 72-75 °C, 1-2 minuty) vychlazeného na 25 °C-30 °C a přidá se 30 minut před sýřením (při intenzivním míchání) přímo do zpracovávaného mléka. Po 30 minutách mléko přihřejeme na teplotu sýření (teplota podle druhu syřidla) a přidáme syřidlo. Další postup zvolíme podle druhu vyráběného sýra.
Průběh kynutí ve sterilním odstředěném mléce
Teplota 25°C
čas/hod. | 0 | 3 | 6 | 9 | 12 | 15 | 18 | 21 | 24 |
pH | 6,5 | 6,48 | 6,3 | 5,6 | 4,8 | 4,5 | 4,4 | 4,35 | 4,3 |
Dávkování: 1 sáček na 30-50 litrů mléka
Složení: lyofilizovaná kultura k přímému očkování složená z kmenů Lc. lactis subsp. lactis , Lc. lactis subsp. cremoris, Lc. lactis subsp. diacetilactis Kultura neobsahuje GMO.
Alergen: mléko
Skladování a minimální trvanlivost:
Skladování: při 4-8°C
Minimální trvanlivost: vyznačená na obalu / vliv na minimální trvanlivost mlékárenských kultur má i teplota skladování a manipulace. Je třeba rozlišovat tyto teploty. Krátkodobé vystavení kultur během transportu má jen nepatrný vliv na jejich minimální trvanlivost.
Balení: 1 ks
![]() |
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |