Pro aplikaci v domácnostech na výrobu acidofilního mléka.

Acidofilní mlékárenská kultura (na 1 litr mléka) 

Lactobacillus Acidophilus (více známý jako Acidophilus) je mnohem účinnější bakterií než Bulgaricus. Je totiž schopen přežít v trávicím systému více než 10 dny. Acidophilus vytváří nepříznivé podmínky pro rozmnožování různých choroboplodných zárodků včetně mikrokoků, klostridií, různých kolibaktérií a plísní. Pomáhá při zpracování mléčných proteinů, aminokyselin a zúčastňuje se na syntéze vitamínů skupiny B. Pomáhá ve střevech udržovat normální bakteriální flóru. Antibiotika užívaná ústně mohou užitečné střevní bakterie zničit, proto se pravidelné podávání acidophilu doporučuje během léčby antibiotiky i po ní. 

Acidofilní mlékárenská kultura (sušená) určená pro aplikaci v domácnostech 

Návod k přípravě: 

Do jednoho litru pasterovaného mléka (záhřev nejméně na 90 ° C, 2-3 min.) Nebo již koupeného trvanlivého mléka vychlazeného na 35-37 ° C vsypeme obsah sáčku z balení na 1 litr a dobře promícháme. 
Nádobu umístíme na teplé místo 35-37 ° C po dobu 16-20 hodin (nápoj nelze připravit při teplotě pod 30 ° C!). 
Po této době uložíme výrobek na několik hodin do ledničky, čímž dosáhneme jeho optimální konzistenci a chuť. 

Složení: sušené mléko, laktóza a kmeny Lactobacillus acidophilus 

Skladování a minimální trvanlivost: 

Skladování: při 4 ° C 
Minimální trvanlivost: vyznačená na obalu 

Upozornění: Před konzumací smetanového zákvasu, jogurtu, kefíru, zda acidofilního mléka nezapomeňte z nich oddělit dvě lžičky, které lze využít pro další očkování mléka! Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10x). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení mikroflóry. Při dodržení správného postupu při přípravě a očkování mléka získáte z jednoho balení 10 litrů kvalitního čistého acidofilního mléka bez konzervantů a zdraví škodlivých přísad. 
Balení: 1ks
(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.