![]() | ![]() |
Sušená směs jogurtových a bifida kultur, jedinečná svým složením a výjimečná tím, že z jednoho sáčku si můžete vyrobit až 5 litrů kvalitního matičního jogurtu, který se dá dále přeočkovat až 10-krát. Matiční jogurtem se rozumí plnohodnotný jogurt, který můžete dále přeočkovávat po dobu dobré kondice kultury, tzn. pokud vyrábíte jogurt stejné kvality / kyselosti a hustoty /.
Domácí jogurt
Jogurt není jen takový obyčejný mlíčko výrobek. Chrání náš organismus před nemocemi, zásobuje nás cennými minerály a vitamíny, zlepšuje zdravotní stav a pomáhá obnovovat vitalitu. Jeho ochranný účinek lze pozorovat i při virových infekcích, jakou je například chřipka. Během užívání antibiotik doporučují lékaři pravidelně konzumovat jogurty, protože pomáhají obnovit střevní mikroflóru, kterou antibiotika zabili. Kdo jí pravidelně jogurt, určitě netrpí zácpou. Jogurt se doporučuje při problémech zažívání, dokonce i při syndromu dráždivého střeva. Do určité míry eliminuje toxiny, a připisuje se mu i protirakovinný účinek zejména v souvislosti s karcinomem tlustého střeva a dělohy.
Zdroj: Alinkin pestrobarevný svět.
Chtěli byste si vyrobit vlastní kvalitní jogurt? Není nic jednoduššího.
Návod: 1-5l mléka svaříme, necháme 30 minut odstát. Pak mléko ochladíme na 45-48 ° C, přidáme 1 sáček kultur a důkladně promícháme, až se kultury rozpustí. Mléko rozlijeme do čistých nádob a necháme kvasit při teplotě 45 ° C 8-10 hodin, bez míchání. Teplota se udržuje tak, že se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka, termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 45 ° C. Když se zakvašení udělá večer, druhý den ráno je hotový jogurt, bez míchání nádoby uložíme do chladničky. Po zchlazení na 10 ° C je jogurt vhodný ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíme část, kterou použijete na další zakvašení, 1 až 2 polévkové lžíce na 1l mléka. Když je mléko připravené podle předchozího návodu, následná fermentace je kratší o 2-3h. Kvalita jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojen s výsledkem výrobku zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko.
Složení: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Laktobacillus delbrueckij sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp.thermophilus,, kmeny jsou použity z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikované. Protože se mléčné kultury při kultivaci živí laktózou av hotovém jogurtu jí zůstane velmi málo, jogurt vyrobený z bulharských kultur konzumují i lidé s intolerancí na laktózu. je však třeba být opatrný podle stupně intolerance.
Skladování: Neotevřené kapsy skladujeme při teplotě 0 až 10 ° C po dobu jednoho roku od data plnění / vyznačený na obalu /
Před konzumací jogurtu nezapomeňte z něj oddělit 1- 2 polévkové lžíce na 1l , využijete ho na další očkování mléka! Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10x). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení mikroflóry. Při dodržení správného postupu při přípravě a očkování mléka získáte z jednoho balení až 50 litrů kvalitního čistého jogurtu bez konzervantů a zdraví škodlivých přísad.
Balení: sáček 1g
![]() |
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |