napomáhá lepšímu srážení mléka, zvyšuje kvalitu a výtěžnost sýřeniny, snižuje spotřebu syřidla zlepšuje pevnost a konzistenci sýřeniny.

Specifikace a použití: Chlorid vápenatý hraje velkou roli v procesu koagulace a tvorby sraženin. Chlorid vápenatý se primárně přidává na optimalizaci procesu výroby sýra a na kompenzaci kolísání obsahu vápníku v mléce způsobeného sezónními faktory. Nasycený roztok potravinářského chloridu vápenatého napomáhá lepšímu srážení mléka, zvyšuje kvalitu a výtěžnost sýřeniny, snižuje spotřebu syřidla zlepšuje pevnost a konzistenci sýřeniny.

Pokud používáte kozí mléko na výrobu sýrů, zejména při výrobě tvrdých sýrů nebo tvarohu, přidáním CaCI2 získáte pevnější strukturu výrobku, protože kozí mléko prochází přirozeným homogenizačního procesem v těle zvířete a bez CaCI2 může vytvářet sýr nebo tvaroh, který je příliš slabý a křehký.

Dávkování:
1-2 g chloridu vápenatého na 10 litrů mléka po rozpuštění v 50 ml teplé vody. Chlorid vápenatý se přidá před přidáním jakýchkoli bakteriálních kultur a syřidla.

Pokud chceme raději používat roztok chloridu vápenatého, 500 g granulí dáme do nádoby o objemu 1 litr, zalijeme do plna pitnou vodou a necháme za stálého míchání rozpustit. Vzniklý roztok dávkujeme 2-3-ml na 10 litrů mléka.

Složení:

  • obsah chloridu vápenatého - 78,37%,
  • obsah Na - 0,69%,
  • obsah Mg - 0,01%,
  • Mg a alkalické soli - 2,17%,
  • obsah Fe - 3 ppm,
  • zásaditost - 0,14%,
  • nerozpustné částice - 0,03%,
  • velikost vloček - síto - 99,8%,
  • pH 10,4 (5 g / dm3 20 ° C).


Balení: 1 ks / 1000g

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.