Pro aplikaci v domácnostech na výrobu jogurtů.

Jogurtová mlékárenská kultura (na 1 litr mléka) 

Kyselé mléko s živými mikroby, tedy jogurt, patří k legendárním potravinám. Lidé už po staletí používali jogurt k léčbě průjmů a jiných střevních onemocnění. Na základě experimentů překonal jogurt ukázkový nástup do moderní lidové medicíny. 

Jogurt se v 20. století důkladně vědecky zkoumal. Zjistilo se, že jde o mnohostrannúterapeutickú látku. Velký podíl užitku spočívá v rozsáhlých aktivitách ovlivňujících trávicí trakt. 
Za své skvělé vlastnosti vděčí skupině přirozených bakterií zvaných LAKTOBACILY, které se starají o kynutí. Tím dodávají jogurtem nakyslou chuť. Jeho terapeutické vlastnosti závisí především od jednotlivých typů bakterií. Jogurt působí hned v několika sférách: 

JAK LÉK proti průjmu 
JAK PŘIROZENÉ Antibiotikum 
JAK PROSTŘEDEK PROTI RAKOVINĚ 
JAK žaludečními BALZÁM 
                 "Zdroj: Červena, D. Červeny, K.: Léčba výživou. Martin 2002, str. 165 - 166".

Lactobacillus Bulgaricus je bakterie, která se nachází v kyselém mléce. Trvale je přítomna i v trávicím traktu lidí, kteří pravidelně konzumují značné množství kyselého mlieka.Výskumy dokázali, že tito lidé jsou zdravější a dožívají se nadprůměrného věku.

Jogurtová mlékárenská kultura (sušená) určená pro aplikaci v domácnostech 

Návod k přípravě: 
Smícháme 1 litr chladného mléka s 3-8 polévkovými lžícemi odstředěného sušeného mléka a dobře promícháme. Sušené mléko přidáváme protože pracujeme s čistými kulturami bez zahušťovadel látek a jeho přidáním se dosáhne hustší konzistence výrobku. Bez něho se připraví jogurtový nápoj. 
Mléko s přídavkem sušeného mléka pak zahřejeme na nejméně 90 ° C, 2-3 nim. Vychladíme na 45-48 ° C a přidáme obsah sáčku z balení na 1 litr a dobře promícháme. 
Nádobu umístíme na teplé místo 45-48 ° C (optimum 45 ° C) v jogurtovači nebo v termostatu po dobu 4-5 hod. Pak uložíme jogurt na cca 12 hod. do chladničky, čímž dosáhneme jeho optimální konzistenci a chuť. 

Složení: mléko, sušené mléko, laktóza, mikrobiální kmeny - delbrueckii subsp., Bulgaricus, Str. thermophilus 

Skladování a minimální trvanlivost: 

Skladování: při 4 ° C 
Minimální trvanlivost: vyznačená na obalu 

Upozornění: Před konzumací smetanového zákvasu, jogurtu, kefíru, zda acidofilního mléka nezapomeňte z nich oddělit dvě lžičky, které lze využít pro další očkování mléka! Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10x). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení mikroflóry. Při dodržení správného postupu při přípravě a očkování mléka získáte z jednoho balení 10 litrů kvalitního čistého jogurtu bez konzervantů a zdraví škodlivých přísad. 

Balení: 1 ks
(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Tatranská 295
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk