Lamb lipases - jehněčí lipáza 10 g

Lipáza je enzym štěpící nenasycené mastné kyseliny. Jejím úkolem je uvolnění krátkých a středních řetězců mastných kyselin, které jsou zodpovědné za charakteristickou chuť sýrů. Jde o čistý přírodní produkt. Jehněčí lipáza je extrahována z jehněčích slinných žláz. Je to komplex minimálně šesti enzymů, které štěpí nenasycené mastné kyseliny, čímž dodávají sýrem charakteristickou chuť. Neobsahují enzym s proteologickou aktivitou. Použitím jehněčí lipázy má sýr typickou jemně kořeněnou chuť a příjemnou vůni. Je možné ji použít i do kravského nejen ovčího mléka. V mlékárenském průmyslu se používá na výrobu středně a dlouho zrajících sýrů, aby se urychlilo jejich zrání a zlepšila aroma.

Výhody používání lipázy:

obohacuje chuť mléčných výrobků
snižuje náklady výrobního procesu, zkrácením doby potřebné k dosažení zralosti produktů
poskytuje lepší buket, který je odolnější a dodává individuálnější "popis" sýra
jedná se o "přirozený" zdroj chuti
Dávkování a aplikace:

Dávkování je ovlivněno složením a kvalitou mléka. Množství použité lipázy závisí na výsledku, který chcete dosáhnout -Sladké, střední nebo výrazná chuť.

Doporučené dávkování je 7-15g / 100 l mléka v závislosti na požadované výsledné chuti (mírná až silná aroma). V menších množstvích je vhodná pro sýr feta - 2g na 100 litrů mléka, zakysaná smetana 1-2,5 g na 100 litrů mléka.

Množství je také závislé na obsahu tuku v mléce, teplotě dohřívání, pH a teplotě sýrů při lisování.

Potřebné množství lipázy je třeba rozpustit v dostatečném množství studené vody a pak přidat do mléka před dávkováním syřidla a kultur.

Skladování a doba trvanlivosti:

Skladování při teplotě -18 ° C. Krátkodobá expozice kultury během transportu má minimální vliv na kvalitu kultury. Doba trvanlivosti je vyznačena na obalu.

Země původu: Itálie

Balení: 1 ampulka

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.