Termofilní mlékárenská kultura. Typická kyselost a hustota bulharského jogurtu.

LAMBDA 3 jogurtová na 10 litrů jogurtu/ na sýr z 50-100 litrů mléka

Termofilní mlékárenská kultura v lyofilizované (mrazem vysušené) určená k přímému očkování do mléka. Je možné použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka. Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete nalézt vhodný způsob přípravy, který vyhovuje vašim požadavkům.

Vhodná také pro výrobu měkkých, polotvrdých i tvrdých sýrů, při jejichž výrobě je použití termofilní kultury vhodné. Dále je možno ji využít při výrobě tažených sýrů.

Výrobní teplota pro jogurt 42-43°C. Doba kultivace 4,5-5 hodin pro získání pevného jogurtu. Vždy je třeba brát ohled na postup výroby.

Optimální teplota mléka při očkování pro výrobu sýrů 30-37°C.

Složení kultury: Lactobacillus (LB), Streptococcus Thermophilus (ST)

Dávkování:

pro výrobu jogurtu 1 ampule na 10 litrů mléka

pro výrobu sýrů 1 ampule k přímému očkování 50-100 litrů mléka

Skladování a doba trvanlivosti:

Doporučené skladování je při -18°C, kdy je garantována trvanlivost 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, například při transportu nebo manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah ampule je nutno chránit před vniknutím vlhkosti.

Balení: 1 ampule

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.