Omega1 na 50-100 l mléka
Mírně aromatická očkovací kultura. Je vhodná k nastartování kynutí výrobě tradičních sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléce doplňuje přirozenou flóru a zlepšuje syriteľnosť. Vhodná teplota mléka při očkováni je 22-35 ° C (minimálně 20 ° C). Doba minimálního zrání 30 min. Mezofilní kultury neprožívají teploty nad 40 ° C. Jde o mrazem vysušený prášek balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracování menšího množství mléka. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.
Složení kultury: 80% LCT. Cremorne + LCT. lactis, 20% LCT. diacetilactis + Leuc. Cremorne + S.thermophilus
Dávkování: 1 ampule na 50 litrů pasterizovaného mléka nebo 100 litrů nepasterizovaného mléka
Skladování a doba trvanlivosti
Skladování: Doporučené skladování je při -18 ° C
Doba trvanlivosti: uvedena na obalu
Aplikace, doporučené postupy
Tvarohové sýry - mléko očkovat po večerním dojení (teplota mléka 30-37 ° C a po 50 minutách se ochladí na 15-17 ° C. Ráno se k večernímu mléku přidá ranní nadojí a teplota mléka se upraví na 18-21 ° C. pak se přidá velmi malé množství syřidla.
Měkké sýry - mléko se před sýřením nechá predzrieť kulturou 50-180 minut podle technologie výroby sýru.
Lisované sýry - mléko se nechá zrát 30 minut a pak se zasyrí. Omega vytvoří jemné okyselení. Sýry mají hladkou strukturu s minimem ok.
Balení: 1 ampulka
Sýrařské sady Syřidla
|
Doprava Doba expedice Poštovne Možnosti platby |
Jak nakupovat Obchodní podmínky Reklamace Ochrana osobních údajů Kontakty |
Milchema, spol. s r.o. |